Visit liperi logo

31.3.2023

Koiran kanssa Liperissä: vauhdin hurmaa tai rauhallista tassutteluaOlen lenkkeillyt koirien kanssa maakunnassa pari vuosikymmentä, ja useimmat päivälenkiksi sopivat kohtuullisen mittaiset luontoreitit ovat jo tulleet tutuiksi. Liperin Pärnävaaran Talvipolku eli Heinälampi Winter Trail oli kuitenkin vielä käymättä, kun etsimme rauhallista päiväretkikohdetta uudenvuodenaattona ennen illan räiskettä.
Pohjois-Karjalasta ei löydy turhan montaa maastoreittiä, joita pidetään kunnossa talvisin nimenomaan kävelijöitä ajatellen. Talvipolku yllätti helppokulkuisuudellaan, vaikka reitille kuuluu myös jonkin verran korkeuseroja. Hankeen ei tarvinnut upota kertaakaan, ei ihmisten eikä sileäkarvaisen colliepojan – 6,5 kilometrin reitti oli kunnostettu mukavan jämäkäksi.
Tällä kertaa olimme liikkeellä ilman eväitä, mikä kyllä hieman harmitti Pienen Heinälammen laavulle saapuessamme. Siinä jos missä olisi voileipä ja kaakao maistunut, luonnon hiljaisuudessa talvista lampimaisemaa katsellen.

Olipa juttusi vauhdikas koirajuoksu tai rauhallisempi luonnosta nautiskelu, Liperin Kinttupoluilla kelpaa kulkea tietysti myös lumettomaan vuodenaikaan. 65 kilometrin polkureitistössä eivät kilometrit lopu ihan heti kesken, ja aina voi jatkaa matkaa Joensuun seudun polkuja pitkin – reittejä riittää tassuteltavaksi kaiken kaikkiaan 200 kilometriä.
Vauhdin hurmaan Liperissä pääsee koirien kanssa monella tapaa. Pärnävaaran valaistulla ladulla on koiravaljakkohiihdolle varatut vuorot kolmesti viikossa. Lamminkankaantiellä sijaitsevalla vinttikoiraradalla puolestaan viilettävät koiraroduista nopeimmat. Koiraharrastajana itselleni tutuksi on tullut myös Pärnävaaran koiraurheilukeskus, jossa kirmaa jälleen monenkarvaisia menijöitä 7.-9. huhtikuuta 2023 agilityn merkeissä Agiråkki-kilpailussa.

Oletko tulossa Liperiin kauempaa? Kurkista kuntamme majoitusmahdollisuudet. Niistä monet ottavat mielellään vastaan myös lemmikit, ja näissä maisemissa kelpaa taatusti lähteä aamulenkille myös sen aamuvirkuimman koirakaverin kanssa. Ja jos reissuun sisältyy aktiviteetteja, joihin karvakaveri ei voi osallistua, hoitopaikkaa kannattaa kysyä Liperin Lemmikkihoitolasta.Heini

Heini työskentelee Liperin kunnassa viestintäsihteerinä. Vapaa-ajalla Heiniä liikuttavat koirat ja voimanosto.
Nainen ja koira laavulla, tarinoita liperistä
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy