Visit liperi logo

5.6.2023

Liperin tanssilava

- suomalaisen tanssikulttuurin helmi Pohjois-Karjalassa

Tutkitusti kaipaamme erilaisten keinotekoisesti tuotettujen elämysten lisäksi myös vanhanaikaisia aitoja kokemuksia. Tanssilavakulttuuri on yksi osa kulttuuriperintöämme. Se juontaa juurensa 1900- luvun alkupuolelle ja on säilyttänyt merkityksensä vuosien varrella. Tanssilava ei ole vain paikka, jossa tanssitaan. Se on myös kulttuuriperinnön säilyttäjä.

Liperin lava on kiehtova tanssin ja musiikin keidas, joka sijaitsee kauniissa Liperin kunnassa Pohjois-Karjalassa. Se perustettiin jo vuonna 1952, ja on siitä lähtien ollut tärkeä osa Liperin kunnan kulttuurielämää. Alun perin ulkolavana toiminut tanssilava muuttui vuonna 1960 katetuksi sisätilaksi. Lavan pinta-ala on laajentunut ajan myötä, jotta se voi palvella entistä paremmin kävijöitään.

Nykyään Liperin lava tarjoaa viihtyisät puitteet monipuolisille tanssitapahtumille ja konserteille. Tanssilavan historiassa on myös nähty monia ikimuistoisia hetkiä ja esiintymisiä. Tunnetut tanssiorkesterit ja artistit ovat astuneet lavalle ja saaneet yleisön syttymään musiikista. Tanssilava tarjoaa myös mahdollisuuden paikallisille muusikoille ja esiintyjille päästä esiintymään ja kehittämään taitojaan.

Tanssilavakulttuuri Liperissä on vahva, ja tanssitapahtumat houkuttelevat paikallisia asukkaita ja kävijöitä eri puolilta aluetta. Lavalla voi nauttia musiikista, tanssia ystävien ja perheen kanssa, ja luoda sosiaalisia kontakteja muiden tanssiharrastajien kanssa. Liperin lava on osa paikallista identiteettiä ja tarjoaa iloa ja viihdettä kävijöilleen. Se on säilyttänyt suosionsa vuosien varrella ja jatkaa edelleen tärkeänä kulttuurikohteena ja tanssin keskuksena alueella.
Liperin lavalla on ainutlaatuinen tunnelma, jossa on helppo päästä irti arjen huolista ja antaa musiikin johdattaa tanssin pyörteisiin. Se on paikka, jossa tanssi yhdistää ihmisiä ja luo iloa ja hyvinvointia.

Jos oma tanssijalka ei vipata niin ainahan voi seurata muiden menoa lattialla ja nauttia tunnelmasta.
Liperin lavaan voit tutustua osoitteessa http://www.gramofoni.fi/liperin-lava/ tai facebooksissa https://www.facebook.com/Liperinlava/
Liperin lava, tarinoita Liperistä

Jaana

Jaana toimii Liperin Kunnassa yritysneuvojana
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy