Visit liperi logo

Kalastus

Kiinnostaako kalastus Liperissä? Liperi on luonnonystävän mieleen, sillä meiltä löytyy reheviä metsiä, lukuisia järviä ja kauniita lampia. Ei ihme, että kalastus Liperissä on suosittu harrastus niin paikallisten kuin vierailijoidenkin keskuudessa. Liperistä löytyy vapaita kalavesiä jopa 400km² verran!
mies kalasaalis kädessäänmiehiä kalastamassa

Kalastus Liperissä

Liperin alueella on vaikuttava määrä järviä, lampia ja jokia, mikä tekee siitä täydellisen paikan heittää siima tai istua onkimaan nautiskellen samalla Pohjois-Karjalan kauniista luonnosta.

Yksi parhaista asioista kalastuksessa Liperissä on kalojen lajienvaihtelu. Ahvenesta ja hauesta kuhaan ja siikaan, Liperin vesistöistä löytyy jotain jokaiselle. Ja jos olet onnekas, saatat jopa nähdä harvinaisen taimenen! Liperin vesillä liikkuu myös saimaannorppia, joita varsinkin veneilijät voivat saada seurakseen. Olitpa sitten kokenut kalamies tai aloittelija, joka on vasta harjoittelee, tulet varmasti nauttimaan Liperin vesistöjen tutkimisesta.

Kuinka sitten aloittaa kalastus Liperissä?
Ensimmäinen askel on varmistaa, että olet varustautunut kalastusseikkailuun. Varusteiksi riittää sopiva virveli, erilaisia vieheitä ja tietenkin voimassa oleva kalastuslupa. Luvan voit ostaa helposti verkossa tai eri paikoista Liperissä, onkijat eivät tarvitse kalastuslupaa.

Kun olet varustautunut, on aika suunnata vesille!
Liperissä on lukemattomia kalastuspaikkoja, joten tutkimista riittää. Suosittuja paikkoja ovat Liperin Kirkkolahti, Pyhäselän rannat ja pienemmät järvet ja lammet alueella. Muistathan, ettei toisten laitureilla ja pihoissa ole sallittua liikkua, vaan kannattaa pitää noin 150-200m välimatka vesiltä rantaan ja rannalta kalastaessa asutukseen. Liperin alueella on vain muutama paikka joissa kalastaminen on kokonaan kiellettyä. Näitä ovat mm. Leinonen sekä koskialueet kuten Siikakoski. Näin ollen vapaita kalastusvesiä riittää runsain mitoin!

Jos etsit ainutlaatuista kokemusta, miksi et kokeilisi pilkkimistä kylmempien kuukausien aikana? Parasta kalastuksessa on, että se on ympärivuotista tekemistä. Olitpa sitten kesän lämpimien, aurinkoisten päivien ystävä tai talven kylmän, lumisen maiseman ihailija, aina on täydellinen hetki nauttia kalastuksesta. kalojen lajit vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, joten on mahdollisuus saada monenlaisia kalalajeja vuoden aikana.

Liperissä järjestetään ympäri vuoden myös lukuisia kalastuskilpailuja, pilkkikisoista uisteluun ja lasten onkikilpailuista suurempiin kansainvälisiin mittelöihin.

 Jos kaipaat ohjausta, alueelta löytyy paikallisia toimijoita, jotka järjestävät kalastusretkiä asiakkaan toiveiden mukaan niin rannalta kuin veneestäkin käsin. Kalastusretkiä voit tiedustella muun muassa näiltä toimijoilta: Ollilan tupa, Karvisen kissanpäivät ja Kalastuspalvelu Kossun koukku ja kala.

Siispä jos kiinnostus harrastukseen heräsi ja haluat kokea Suomen luonnonkauneuden, kalastus Liperissä on ehdoton kokeilu. Pakkaa varusteesi, ota kalastuskaverit mukaan ja suuntaa Liperiin unohtumattomalle kalastusseikkailulle! 

Tiukkoja siimoja! 
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy