Visit liperi logo

Koe ja näe

Koe ja Näe Liperissä, Pohjois-Karjalassa. Tutustu mielenkiintoisiin kohteisiin, Liperi yllättää kulttuurin ystävät monipuolisella tarjonnallaan!

Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkko

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan pääkirkko, Jumalanäidin Tihvinäläisen ikonin kirkko sijaitsee Viinijärven (ent. Taipale) kylässä. Se valmistui vuonna 1906 ja suunnittelusta vastasi sortavalalainen rakennusmestari J. O. Leander.

Viinijärventie 8, 83400 Viinijärvi

Karvisen kissanäyttely

Karvisen Kissanpäivien kissakokoelma koostuu yli 4500 erilaisesta kissasta ja tarinoita niiden takana on lähes yhtä monta. Maaseutumatkailun kissamaisin helmi sijaitsee Roukalahdella Pyhäselän rannalla ja siellä voit myös majoittua. Kohde on avoinna ympäri vuoden ennakkovarauksella.

Roukalahdentie 33, 83150 Roukalahti

Komperon kotiseutumuseo

Anna Siikakosken kohinan johdattaa sinut keskelle teollisuustoiminnan historiaa. Komperon kotiseutumuseo sijaitsee upealla saarella keskellä Siikakoskea, jossa oli 1800-luvulla merkittävä teollisuuskeskittymä. Nykyiset museoalueen rakennukset on saatu lahjoituksina lähialueilta ja niiden kautta pääsee sukeltamaan syvälle paikallishistoriaan.

Kontkalantie 33, 83400 Viinijärvi

Liperin kirkko

Liperin kirkonkylän keskipisteessä, Kirkkolahden rannan tuntumassa seisoo ylväänä punatiilinen kirkko, joka oli valmistuessaan 1850-luvun lopulla ensimmäinen tiilikirkko koko Pohjois-Karjalassa. Sen suunnittelu arkkitehti Georg Theodor Chiewitz.

Tutjuntie 1, 83100 Liperi

Liperin lava

Perinteikäs tanssilava Liperin kirkonkylän kupeessa kutsuu laittamaan jalalla koreasti vaihtelevien live-esiintyjien tahtiin. Tansseja järjestetään kesäkuusta elokuuhun.

Liperintie 119, 83100 Liperi

Maaseutumuseo Tähkä

Liperissä sijaitseva Penttilän museoalue kätkee sisäänsä valtavan määrän Liperin historiaa. Alueella on maaseutumuseo Tähkän lisäksi muun muassa apteekki- ja sairaalamuseo, 1800-luvun elämää esittelevä Tuomelantupa, vuosisadan alun virkamiesperheen kotia mukaileva Enwald-museo sekä perinteikäs tuulimylly ja riihi. Tutustu tarkemmin ajankohtaisiin näyttelyihin museon omilla sivuilla.

Koulukuja 1, 83100 Liperi

Mummon maalaismuseo ja Parren Paronin pienoisrautatie

Lammun pihapiirissä sijaitsee lapsiperheiden unelmakohde! Mummon maalaismuseo kutsuu tutustumaan tilan historiaan sekä menneiden vuosikymmenten muotiin. Vanhan kivinavetan kätköissä voi ihmetellä ja ihastella omistajan itse rakentamaa pienoisrautatietä, jossa on noin 80 veturia ja 300 vaunua ja 170 metriä kiskoja. Välillä voi nauttia kahvista ja omasta hunajasta tehdystä jäätelöstä.

Parrenmäentie 18, 83250 Liperi

Myllyn Vanhat Autot -museo

Hyppää kyytiin matkalle ajoneuvojen historiaan Suomen suurimpaan yksityisomisteiseen automuseoon, josta löytyy yli 300 ajoneuvon lisäksi pienoismalleja, radioita, televisioita, venemoottoreita ja erinäisiä käyttötavaroita. Perheomisteisen museon juuret ulottuvat aina 1960-luvulle saakka, jolloin autojen entisöinti aloitettiin.

Ylämyllyntie 87 B, 80400 Ylämylly

Nestori-lossi

Arvinsalmella liikennöivä Suomen suurimpiin kuuluva Nestori-lossi on jo itsessään elämys. Se kuljettaa isommatkin yhdistelmät Arvinsalmen yli seilaten Liperin ja Rääkkylän kuntien välillä. Lossista avautuvat upeat järvisuomalaiset maisemat, joita ehtii ihastella kannelta matkan aikana.

Tutjuntie 208, 83160 Liperi

Ollilan kotimuseo ja aittapuoti

Ollilan tuvan kotimuseo ja aittapuoti ovat avoinna kesäaikaan. Museon esineistö koostuu tilan historiasta kertovista tarve-esineistä, työvälineistä ja huonekaluista. Aittapuodista löydät kotimaista kädentaitoa, design-tuotteita ja Kupilkoita lahjaksi ja kotiin. Aitassa on myös kirpputori ja äijäkirppis.

Mattisenlahdentie 37, 80400 Ylämylly

Päivilän sanktuari

Päivilän sanktuari on filosofian tohtori Sylvi-Sanni Mannisen kotitila, jonka hän halusi pyhittää hiljentymiseen ja luonnon kuunteluun. Päivilän sanktuarin säätiö jatkaa Sylvi-Sanni Mannisen elämäntyötä herkkiin ihmisiin liittyvän tiedon ja ymmärryksen lisäämiseksi. Tilalla järjestetään kesäaikaan monipuolista ohjelmaa, kuten näyttelyitä ja livemusiikkia, työpajoja, kursseja ja joogaa.

Päivilä-Leskelä 28, 83100 Liperi

Parviaisen kotimuseo ja käsityömyymälä Varpunen

Jos taidokkaat käsityöt ja paikallishistoria kutsuvat, poikkea Parviaisen kotimuseolle Viinijärvelle. Museo esittelee tilan historiaa ja käsityömyymälästä löydät omistajan työhuoneen lisäksi monipuolisia käsitöitä esittelevät näyttely- ja myymälätilat.

Kontkalantie 20 A, 83400 Viinijärvi

Pirunpellon kodat

Liperin Heponiemessä sijaitsee persoonallinen kotakylä Pirunpellon kodat, jonka pihapiirissä vietät vapaa-aikaa hyvässä seurassa. Kotasauna tarjoaa lempeät löylyt ja nälän voi taltuttaa grillikodassa valmistetuilla eväillä. Pihapiirissä on myös palju sekä mahdollisuus yöpymiseen pariaitassa.

Kiiessalo-Heponiemi 38 N, 83400 Viinijärvi

Ristin kesäteatteri

Liperin harrastajateatterin esityksiä on nähty jo vuodesta 1972. Kesällä 2024 ohjelmistossa on musiikkikomedia "Kaiken takana on nainen".

Ristinkyläntie 1, 83330 Kaatamo

Roukalahden kesäteatteri

Roukalahden kesäteatteri on tarjoillut teatterielämyksiä Roukalahden kylällä jo vuodesta 2000 saakka.

Kesällä 2024 Roukalahden kesäteatteri esittää maalaiskomediaa Emmauksen tiellä.

Tutjuntie 88, 83150 Roukalahti

Wanha Automuseo

Wanha automuseo on paikallisten autoharrastajien ylläpitämä museo, jossa on esillä pääasiassa Pohjois-Karjalan automobiilikerholaisten omia ajoneuvoja yi sadan vuoden ajalta. Museosta löydät esimerkiksi Joensuun ensimmäisen ajo-opetusauton Opel Tornadon vuodelta 1911. Näytillä myös mopoja, linja-autoja ja kuorma-autoja.

Automuseonpolku 4, 80400 Ylämylly
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy