Visit liperi logo

Pärnävaara

Pärnävaaran urheilukeskus sijaitsee Liperin Ylämyllyllä, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta. 
Alue tunnetaan monipuolisista palveluistaan.

Pärnävaaran kartta

Sulan maan reitit ja kartat

Retkeilijät laavulla
Kesäaikaan Pärnävaaralla viihtyvät retkeilijät ja pyöräilijät. Kinttupolut-reitistö tarjoaa turvallisen kokemuksen myös vähemmän suunnistaneille, sillä polut on merkitty maastoon selkeästi ja niillä voi liikkua ilman karttaa.
Polkujen varrella on useita taukopaikkoja. Kinttupolut yhdistyvät Joensuun seudun polkuihin ja kaikkiaan pituutta polkuverkostolla on noin 200 kilometriä!

Maastopyöräilijän unelmataipaleiden lisäksi Pärnävaaran urheilukeskuksen vieressä sijaitsee Pärnä Bike Park, jossa neljä eri reittiä kutsuvat tutustumaan alamäkipyöräilyyn.

Rullahiihtäjät, rullaluistelijat, rullalautailijat tai polkupyöräilijät pääsevä liikkumaan stadionin ja läheisen Pohjalammen kiertävällä, viiden kilometrin mittaisella asfaltoidulla ja valaistulla kuntoradalla.
Tutustu karttoihin ja lataa tai tulosta ne mukaan retkellesi!
Kinttupolut -kartta
Pärnä Bike Park -kartta
Joensuun seudun polut -kartta
Lisätietoa reiteistä

Ladut ja talvireitit

Nainen ja mies pyöräilemässä talvisessa maisemassa
Pärnävaaran laduilta löytyy haastetta kaiken tasoisille hiihtäjille! Talvisin alueella pääsee hiihtämään sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä. Mäkisillä laduilla harjoittelevat kokeneet hiihtäjät ja stadionin latu tarjoaa turvallisen harjoitteluympäristön vähemmän hiihtäneille. Latuverkoston varrella on useita taukopaikkoja.

Urheilukeskukselta lähtee 5 kilometrin mittainen valaistu latu. Ladulta erkanee yhdysreitti, jota pitkin pääsee Lykynlammen kautta Joensuuhun. Valaistulle ladulle pääsee hiihtämään jo ennen varsinaista luonnonlumen sekä talven tuloa sinne kunnostettavalle ensilumenladulle. Ensilumen kausi kestää yleensä lokakuulta joulukuulle, siihen asti, että luonnonlumesta valmistetut ladut ovat valmiit. 

Maanantai-, keskiviikko- ja perjantai iltaisin tunnelma urheilukeskuksella muuttuu astetta vauhdikkaammaksi, kun koiravaljakot pääsevät harjoittelemaan laduille.

Lumikenkäilyn, talvipyöräilyn ja retkeilyn mahdollistaa Pärnä Winter Trail -monikäyttöreitti. Reittiä pidetään auki läpi talven. Myös winter trailin kunnostustiedot löytyvät latuseurannasta.
Ladut, talvipolut, laavut ja kodat löydät alla olevista linkeistä!
Latuseuranta
Pärnävaara| Liperin kunnan sivut
Talvipolut -kartta

Alueen palvelut

Tutustu Pärnävaaran alueen monipuolisiin palveluihin!
Suksihuollot, tarvikkeet, valmennukset, välineiden myynti ja vuokraus ym
pärnä.fi
Pärnävaaran tapahtumat, elämykset ja palvelut
parna.fi
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy