Visit liperi logo

Ruoka ja juoma

Liperin monipuoliset ravintolat ja kahvilat tarjoavat makuelämyksiä laidasta laitaan. Tutustu paikallisiin leipomoihin ja lähiruokakohteisiin!
Kesäkahvilat löydät sivun loppupuolelta.

Gáiju

Tämä Vaivion parhaaksi ravintolaksi tituleerattava ravintola tarjoaa varsin monipuolisen menun maalaiskylän maisemissa. Vanhan kyläkoulun lämmin tunnelma yhdistettynä kotimaisista raaka-aineista valmistettaviin maukkaisiin pitsoihin ja burgereihin on kokemisen arvoinen! Saamenkielestä nimensä saanut ravintola Gáiju sopii mainiosti myös kokous- ja koulutuspaikaksi tai juhlatilaksi.

Vaiviontie 75 A, 83450 Vaivio

Heinosen Leipomo

Vastuullista, paikallista ja monipuolista - Kauppakeskus Myllärissä sijaitseva Heinosen leipomo tarjoilee maukkaiden leivonnaisten lisäksi lounasta ja artesaanipitsoja. Heinosen leipomon juuret yltävät aina 1960-luvun lopulle saakka, jolloin Joensuuhun avattiin ensimmäinen kahvila. Ylämyllyn kahvila avattiin vuonna 2018.

Ylämyllyntie 78, 80400 Liperi

Kahvila Mocca

Kahvila Mocca tarjoaa kahvia, leivonnaisia, täyttävää aamiaista ja kevyttä keittolounasta salaattivalikoimaa unohtamatta.

Keskustie 6, 83100 Liperi

Kesä- ja tapahtumaravintola Summer

Kirkkolahdella sijaitsevassa rennossa kesäravintolassa pääset nauttimaan ruokaa ja virvokkeita ehkäpä Liperin idyllisimpien maisemien ympäröimänä. Summer tarjoaa myös karaokea, livemusiikkia ja kesäisiä tapahtumia.

Heinävedentie 2, 83100 Liperi

Koivulan Farmilla

Koivulan Farmilla on naudanlihan tilamyymälä perinteikkäällä vanhalla maatilalla Liperin kirkonkylän tuntumassa. Tilan juuret juontavat 1940-luvulle asti ja se on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Nykyinen tilallinen on ollut vetovastuussa vuodesta 2019. Tilan arvoina ovat eläinten hyvät kasvuolosuhteet ja hyvä kohtelu, jolla varmistetaan laadukkaan lihan tuotanto. Katso tilamyymälän aukioloajat ja farmin ajankohtaisia kuulumisia ja tiedotteita sen omista kanavista!

Nivankankaantie 11b, 83100 Liperi

Kotileipomo Honey Bee

Tämä iloinen ja vaaleanpunainen kotileipomo yllättää ohikulkijan Käsämässä. Leipomon valikoimiin kuuluvat herkulliset piirakat, leivonnaiset sekä takuulla Liperin parhaat kevätrullat.

Sotkumantie 10, 83430 Käsämä

Myllypuoti

Tunnelmallinen kahvila ja lounasravintola Myllypuoti tarjoilee kursailematonta karjalaista kotiruokaa keskellä Liperin historiallista mylly- ja meijerimiljöötä. Istahda kahville tai kotiruokalounaalle ja tutustu puodin valikoimiin, joista löytyy monipuolisesti paikallisia elintarvikkeita, luonnontuotteita ja käsitöitä.
Myllypuodilta saat myös syväluotauksen alueen historiaan, pitopalvelut sekä tilat yksityistilaisuuksiin, kokouksiin ja juhliin.

Meijeritie 1, 83100 Liperi

Pulla Pulju

Viinijärven pesäpallostadionin kyljessä sijaitsee viihtyisä kahvila Pulla Pulju, joka toivottaa tervetulleeksi nauttimaan paikan päällä päivittäin leivottavia herkkuja. Pulla Puljusta saa tuoreen vehnäsen lisäksi maustaan kuuluisia piirakoita, leipää ja muita suolaisia herkkuja. Tilauksesta saat tarjoilut myös kokouksiin, juhliin tai tapahtumiin.

Viinijärventie 26, 83400 Viinijärvi

Ravintola Omar

Liperin kirkonkylän ytimessä sijaitsee ravintola Omar, jossa pääset nauttimaan tuttujen pizza- ja kebabannosten lisäksi myös arabialaisen keittiön makuja. Monipuolisesta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Keskustie 1, 83100 Liperi

Saariston puoti

Liperin Saariston puoti huokuu järvisuomalaista tunnelmaa. Makujen maailma kuitenkin kuljettaa kauas eteläiseen Eurooppaan, sillä kuuluisat pitsat valmistetaan aidossa italialaisessa puu-uunissa! Puodille pääsee kätevästi sekä maa- että vesiteitä pitkin. Pääosin kesäkaudella auki oleva Saariston Puoti on myös tapahtumien ja elävän musiikin kohtaamispaikka.

Saaristotie 25, 83160 Tutjunniemi

Kesäkahvilat

Ollilan tuvan kesäkahvila

Ollilan tuvan kesäkahvila

Viehättävä kesäkahvila terasseineen tarjoaa kahvia, leivonnaisia ja lähijäätelöä. Pihapiiristä löytyy paljon koettavaa koko perheelle; kotieläinpiha, aittapuoti, leikkipaikka, frisbeegolf-rata, museo ja kirppis.

Puromäen puutarhan tilapuoti ja kesäkahvila

Puromäen puutarhan tilapuoti ja kesäkahvila

Puromäen puutarhan tilalla kasvatetaan ja myydään monipuolisesti paikallisesti tuotettua ruokaa. Tartu sesongin tuoretuotteisiin ja tutustu laadukkaisiin jalosteisiin. Kesällä puutarhan yhteydessä palvelee myös kahvila, joka laajenee terassin kautta potageriin.

Roukalahden kesäkahvila

Roukalahden kesäkahvila

Roukalahden kylätalolla palvelee kesällä tunnelmallinen kahvila. Kesällä 2024 kesäkahvila palvelee 17.6.–26.7.

Kahvittelun ohessa voit tutustua myös pienoismuseo Lappalaisen kammariin, jossa kerrotaan roukalahtelaisista hiihtäjäveljeksistä Martti ja Tauno Lappalaisesta.

Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy