Visit liperi logo

Tekemistä

Mitä tehdä Pohjois-Karjalassa? Tekemistä Liperissä riittää kaiken ikäisille!
Voit patikointia lukuisilla kinttupoluilla, harrastaa frisbeegolfia keskellä kauneinta luontoa tai vaikkapa kokeilla alamäkipyöräilyä Pärnävaaralla! Miltä kuulostaisi kalastus ja jättihauen narraaminen?

Frisbeegolf

Frisbeegolf on koko perheelle sopivaa puuhaa, joka haastaa liikkumaan erilaisissa maastoissa. Liperin kunnan alueella frisbeegolfiin löytyy mahdollisuuksia viideltä monipuoliselta radalta; Liperistä, Salokylältä, Ylämyllyn koululta, Ollilan tuvalta ja Käsämästä.

Geokätköily

Oletko jo kokeillut geokätköilyä? Haasta itsesi ja lähde seikkailuun helppokäyttöisen sovelluksen kanssa. Liperissä ja lähialueilla geokätköjen etsintä on mukavaa ja kätköjä löytyy sekä aloittelevalle että pidempään harrastaneelle.

Hiihto

Liperin taajamissa ja kylillä on monipuolinen valikoima latuja, joista löytyy jokaisen kuntotasolle sopiva vaihtoehto. Pärnävaaran urheilukeskus tarjoaa harjoittelupaikan myös valjakko- ja ampumahiihtäjille. Sulan maan aikaan Pärnävaaralla voi harrastaa myös rullahiihtoa.

Kalastus

Liperissä on runsaasti kalaisia vesistöjä niin mato-onkijoille kuin urheilukalastajille. Parhaat vinkit ja neuvot saat lähtemällä ohjatulle kalastusretkelle. Niitä tarjoavat Liperin alueella Ollilan tupa ja Karvisen Kissanpäivät.

Koirien kanssa Liperissä

Liperi tarjoaa koiran kanssa matkustavalle paljon mukavia mahdollisuuksia. Monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien ja merkattujen reittien lisäksi talviaikaan voi harjoitella valjakkohiihtoa koirahiihtovuoroilla Pärnävaaralla ja ympärivuotiseen sisäharjoitteluun sopivat tilat löytyvät Pärnävaaran koiraurheilukeskukselta.

Leikkikentät

Piknikille perheen kanssa? Pakkaa eväät mukaan ja lähde lasten kanssa leikkimään. Liperissä on useita leikkikenttiä, joilla pääset viettämään touhukasta päivää perheen kanssa.

Lintubongaus

Runsaiden vesistöjen Liperi on myös lintujen suosiossa! Erityisesti kevät- ja syysmuuton aikaan voit tarkkailla lintuja eri puolilla Liperiä. Järvet, joet, purot, pellot, suot ja erityyppiset metsät tarjoavat levähdyspaikkoja ja elinympäristöjä monipuoliselle linnustolle. Kiipeä lintutorniin tarkkailemaan lintujen puuhia yläilmoista tai tarkkaile tasamaalta, mitä lintuja näet ja mitä ne puuhastelevat. Katso täältä tuoreimmat ja mielenkiintoisimmat havainnot lähialueelta.

Marjastus ja sienestys

Mikä olisikaan maukkaampaa purtavaa kuin omin käsin luonnosta kerätyt herkut? Liperissä riittää maastoa marjastukseen; lakka- ja karpalosoita, mustikka- ja puolukkametsiä, ahomansikoita ja villejä vadelmia. Sienestäjällekin löytyy poimittavaa - erityisesti suppilovahveroita esiintyy alueella runsaasti ja onnekas saattaa löytää kanttarellikätkönkin. Muista ladata kännykän akku ja huolehtia riittävästä nesteytyksestä ennen metsään lähtöä - marjastus on varsin koukuttavaa.

Tutustu jokamiehenoikeuksiin alla olevasta linkistä:

Nopsakki

Liperin kirkonkylällä sijaitsevalta Nopsakin alue tarjoaa tekemistä kaikenikäisille! Alueelta löytyy skeittiparkki, leikkipuisto, kuntoportaat ja mm. laavu. Nopsakin ulkoilualueella voit myös harrastaa frisbeegolfia, katukorista, lenkkeilyä ja talviaikaan hiihtoa.

Opasteet alueelle löydät osoitteesta:

opintie 2, 83100 Liperi

Ollilan tuvan kotieläinpiha

Ollilan tuvan kotieläinpihassa suloiset lampaat, kanat ja Jerry-kukko odottavat sinua vierailulle! Lapsille löytyy pihapiiristä myös oma leikkipaikka.

Pyöräily

Liperi on pyöräilijälle mahtava kohde: meiltä löydät monipuolisia reittejä sekä leppoisaan sunnuntaiajeluun että vaativalle aktiiviliikkujalle.

Kinttupolut tarjoavat vaativuustasoltaan vaihtelevia maastopyöräilyreittejä sekä aloittelevan pyöräilijän että pidempään harrastaneen tarpeisiin. Merkattua mtb-reittiä löytyy Liperistä 65 km ja yhdysreittiä pitkin pääsee Joensuun seudun poluille (yhteensä yli 200 kilometriä merkattua reittiä). Alamäkipyöräilijöitä palvelee Pärnä Bike Park.

Pitkän matkan pyöräilyyn tai kesäiseen fiilistelyyn löytyy lukuisia sorateitä maaseutumaisemineen ja pääseepä Liperin kylältä asfaltoitua kevyen liikenteen väylää pitkin aina Joensuuhun asti.

Jos oma pyörä ei sattunut reissullesi mukaan, polkupyörän vuokrausta Liperissä tarjoaa mm. SoiRela, josta löytyy kaksi Tunturin eMax sähköavusteista maastopyörää sekä Ollilan Tupa, joka tarjoaa useita polkupyöriä fatbikesta tavallisiin vaihteellisiin polkupyöriin.

Retkeily

Halusitpa kulkea luonnossa merkattuja reittejä tai omaa suuntavaistoasi hyödyntäen, Liperissä on mahtavat puitteet retkeilyyn. Yllättävän kelin sattuessa lukuisat laavut ja kodat tarjoavat säältä suojaa ja mahdollisuuden evästauolle. Kinttupolkuja pitkin navigointi on helppoa. Liperistä löytyy myös lapsiperheille sopivia reittejä hyvien kulkuyhteyksien päästä.

Suunnistus

Liperin suunnistusmaastot ovat omaa luokkaansa ja tarjoavat haasteita niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin. Joensuun seudulla järjestetään seurojen yhteistyönä kuntorasteja kesäkaudella kahdesti viikossa - lisäksi pikku suunnistajille on tarjolla Ketunlenkki -tapahtumasarja.
Ylämyllyn ympäristöstä löytyy suunnistuksen omatoimiseen harjoitteluun kaksi maksutonta mobiilisuunnistus- eli MoBo-rataa, jotka toimivat mobiilisovelluksen kautta. Tutustu Pärnävaaran karttaan ja Paloaukean karttaan ja lähde suunnistamaan vuorovaikutteisella mobiilikartalla. Kirkonkylän uuden radan lähtöpaikka löytyy Kirkkorannasta, veneenlaskupaikkaa vastapäätä olevan, kunnan ison infotaulun vierestä. Rasteja on 15.

Uinti

Liperissä on useita uimarantoja, joista tunnetuin lienee upean kirkasvetisen Kuoringan matalavetinen ranta Kuopio-Joensuu -tien varressa. Myös Viinijärvellä, Ylämyllyllä ja Liperin kirkonkylällä on kunnan ylläpitämiä uimarantoja. Kelivarma valinta löytyy Käsämästä: uimahalli Liprakka. Mikäli talvinen uinti kiinnostaa, avantouintipaikka saunoineen löytyy joko Liperin Kirkkolahdelta tai Vaivion kurssikeskukselta.

Veneily

Saimaan latvavedet laineineen kutsuvat veneilemään. Kirkkolahden vierassatama palvelee Liperin kylällä ja sen läheisyydestä löytyy ravintolapalveluiden lisäksi mm. päivittäistavarakauppa ja apteekki. Saimaata kohti mentäessä veneilijöitä palvelee myös Saariston puodin satama. Pidä saaristo siistinä ry:n ylläpitämät retkisatamat löydät täältä.

Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy