Visit liperi logo

Kirkkolahti

Saimaan rannalla, kalaisien vesistöjen kainalossa sijaitsee Liperin Kirkkolahti, jonka maamerkkinä toimii rannalla sijaitseva Liperin kirkko. Pohjoisen Saimaan vesistö on ollut historiallisesti tärkeä kulkuväylä, jota pitkin monen kulkijan matka on suunnannut vuosien saatossa myös Liperiin. Tänä päivänä vapaa-ajan veneily on voimakkaassa kasvussa ja Liperin Kirkkolahden satama on yksi Saimaan veneilijöiden suosikkikohde.
kirkkolahti tapahtumat. lapset ratsastamassa poneilla.

Liperin satama-alue sykkii elämää!

Liperin keskustaajama on kehittynyt kirkon ympärille ja on nykyisin hyvien palvelujen kautta monipuolinen matkailukohde. Satamassa toimii kesäravintola, Liperin Rantamakasiini sekä välinevuokrauspalvelut. Kesäkuusta 2023 alkaen on tarjolla myös monipuolisia kalastuspalveluja aina kalastuksen alkeista pidempiin uisteluretkiin, unohtamatta saaliin valmistusta herkulliseksi ruuaksi. Kirkkolahden rannalta löytyy myös historiallinen mylly-meijerimiljöö.

Satamaan valmistui kesällä 2023 uusi palvelurakennus, jossa on tarjolla saunatilat, kaikille avoin wc, pyykinpesuhuone sekä monitoimitila, joka soveltuu esimerkiksi kokouksien järjestämiseen. Palvelurakennus tarjoaa entistä monipuolisemmat palvelut mökkeilijöille ja matkailijoille, mahdollistaen pidempiaikaisenkin oleskelun reissun päällä. Kesäaikana Kirkkolahdella on runsas tapahtumatarjonta koko perheelle.

Liperin Kirkkolahti on helppo valinta vaikkapa mukavan päiväretken viettoon! Miltä kuulostaisi picnic Saimaan rannalla, höystettynä hyvällä ruualla ja vesiaktiviteeteilla? Mitä jos nauttisit ensin kesäteatterin elämyksistä Roukalahdella tai Ristissä ja siirtyisit illaksi viihtymään Liperin rantamakasiinille iltaohjelman ja virvokkeiden pariin. Jos tanssijalka vipattaa, lauantai-iltaan voi yhdistää vaikkapa tanssit Liperin lavalla. Mahdollisuuksia on monia, sillä Kirkkolahdelle on helppo saapua eikä etäisyydetkään päätä huimaa.

Kirkkolahdella riittää tekemistä koko päiväksi!

Kirkkolahden talvi

Talvisin Kirkkolahdelta käsin pääsee nauttimaan hiihtoretkistä, moottorikelkkailusta ja avantouinnista. Liperin Pulikoijien ylläpitämä avanto ja uuden palvelurakennuksen sauna palvelevat useampana päivänä viikossa, pulahtamaan pääsee matalalla kynnyksellä.

Yksi talviaktiviteettien kohokohdista on pilkkiminen, johon Kirkkolahti tarjoaa loistavat puitteet. Alue tunnetaan hyvistä kala-apajistaan, joten kalareissulta harvoin tarvitsee lähteä kotiin tyhjin käsin. Kirkkolahdella järjestetään vuosittain myös suurempia pilkkikisoja, sekä pienempiä tapahtumia kuten koko perheen pilkkipäiviä.

Kirkkolahden tapahtuma-alueen tarjontaan tuo oman lisänsä myös Liperin kirkossa järjestettävät konsertit.

Kirkkolahden tapahtuma-alue

Kirkkolahden tapahtuma-alueen parkkipaikka sijaitsee Liperin pääkirkkoa vastapäisellä tontilla liikenneympyrän kupeessa. Siitä pääsee kulkemaan tapahtuma-alueelle kävelemällä joko Heinävedentien kevyenliikenteenväylää tai kirkon takana kulkevaa rantareittiä pitkin.
kirkkolahti kartta
Kirkkolahti logo
Liperin kunnan logo
PUUTTUVATKO YRITYKSESI TIEDOT? 

Ota yhteyttä:
Liperin Matkailuyhdistys | liperinmatkailury@gmail.com
magnifiercross
Käytämme evästeitä sisällön personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin. Emme jaa tietoja sivustomme käytöstäsi sosiaalisen median tai analytiikkakumppaneidemme kanssa. View more
Hyväksy
Kieltäydy